Rekommenderad information:

Skatter och skattesystemet
Om konsten att till synes legitimt råna ett folk på skatter. Skatter som egentligen är helt onödiga för att trygga statens utgifter. YouTube-videon handlar om USA, men är i själva verket allmängiltigt för centralbanksstyrda nationer i hela världen, vilket utreds på djupet i nya del I och även i del II av trilogin.

BÖCKER

MonetärdemokratiMonetärdemokrati : En ny human världsordning av

Anders Silverfall

Boken pekar på ett lättförståeligt och inspirerande sätt hur det är fullt möjligt att omedelbart bygga ett människovänligt samhälle. Information ges på djupet i bland annat turerna kring den svenska så kallade ”Novemberrevolutionen den 21 november 1985 då riksbanken lyfte lånetaken och öppnade för en av de djupaste lågkonjunkturerna i Sveriges kända historia. Boken utgör ett utmärkt komplement till och i rader av detaljer en fördjupning av trilogin. Boken finns att köpa via:

http://averbis.se/
http://www.adlibris.com


skuldnätet-250Bankerna & skuldnätet – Ellen Hodgson Brown
Ellen Hodgson Brown är advokat och författare till tolv böcker. Denna bok är ett riktigt storverk och tar upp bedrägeriet bakom vårt penningsystem och visar på alternativet till det destruktiva system som idag genomsyrar vår värld. Boken är på 503 sidor.

Bokens hemsida: www.webofdebt.com

Ellens blogg: www.ellenbrown.com

 


Vad-är-pengar-Cervenka-250Vad är pengar? – Andreas Cervenka
Andreas Cervenka är ekonomireporter på Svenska Dagbladet och i boken visar han på flera anmärkningsvärda fenomen i finansvärlden som är värda att uppmärksamma. Boken är på 173 sidor och lättläst vilket gör att den lämpar sig för de som vill börja lära sig om det osunda inom finansvärlden.

 

 

 


”Det blåser upp till en riktig storm i Sverige idag”  …video…  ,  www.swebbtv.se

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.


brevet-250Brevet – Jan Ängmo
Brevet, är en framtidsroman om kapitalismens fall. Kvinnor går i täten i införande av ett väsentligt mer människovänligt samhälle där samhällsmakten tänker med hjärtat. Följande ord är hämtade direkt ur Brevet. Det är Gabrielle, romanens huvudperson som talar:

”Det var nu som tankar på ett större mål uppstod. Jag tänkte mig möjligheten att påverka kvinnors situation i samhället. Att påverka de negativa förhållandena på jorden. Krig, svält, ojämlikhet, våld mot kvinnor, naturkatastrofer och andra effekter orsakade av människans våldförsel…..”

Gabrielle tog avsked av sin mor som vid 49 års ålder dog av cancer. Gabrielle bestämde sig då för att försöka ändra på förhållanden i samhället som hon gav skulden för sin mors bortgång.

 http://janangmo.hemsida24.se/

 


UBUNTU-cover-250Ubuntu Contributionism – Michael Tellinger
I sydafrika är bankernas bedrägerier något som engagerar många och en förgrundsgestalt är Michael Tellinger. Han har startat Ubuntu Liberation Movement för att visa på en väg bort från bankväldet mot något han kallar ”contributionism”, vilket kan översättas med gåvokultur. För att öka den mediala uppmärksamheten kring betydelsen av att skapa ett nytt ekonomiskt system har han tagit initiativet till ubuntupartiet som ställde upp i det sydafrikanska valet 2014.

http://www.michaeltellinger.com/

 


futureofmoneycover-250The Future of Money – Bernard Lietaer
Det finns idag ett antal professorer i nationalekonomi i världen som har vågat ta bladet från munnen och visat på både djupgående kunskaper och civilkurage. En av dessa är professor Bernard Lietaer som i sin bok ”The Future of Money” pekar på det enorma, globala kasino som i form av rena spekulationer hanterar 98 procent av världen valutor idag.

http://www.lietaer.com/

 

 


ende-geld-250Das Ende Des Geldes – Franz Hörmann
Denna ekonomiprofessor från Wien som gör ett stort jobb i de tysktalande delarna av världen för att presentera ett nytt ekonomiskt system. Att bankerna skapar pengar ur tomma luften och att räntan är ett massförstörelsevapen mot mänskligheten, står helt klart för Franz Hörmann. Men han berättar också om hur ett nytt ekonomiskt system kan byggas upp med hjälp av Internet och stora databaser som håller kontroll på produktion och distribution av varor och tjänster samtidigt som människor, företag och offentliga verksamheters behov registreras och förmedlas till de producerande verksamheterna i ekonomin.

 http://www.franzhoermann.com/

 

Böcker som avslöjar och medvetandegör – fil.dr. Pia Hellertz Boksida

(använd scroll-funktionen då boksidan är omfattande med en rad ämnesområden)


 

FILMER

Silenced
I Academy Award-nominerade James Spiones senaste dokumentär avslöjar tre visselblåsare inom säkerhetstjänsten de mörkaste vrårna i Amerikas ”krig mot terrorismen”, inklusive tortyr utförd av CIA och massövervakning av NSA. De tre får utstå stränga konsekvenser när regimen slår tillbaka.

Hemsida: http://silencedfilm.com

Itunes: https://itunes.apple.com/us/movie/silenced/id1024214332

Thrive
I filmen Thrive berättar paret Foster och Kimberly Gamble om vad som egentligen händer i vår värld. De har följt pengarnas flöde för att se hur makten har koncentrerats i världen. Intervjuer görs med många betydelsefulla forskare.

Se filmen på deras hemsida: www.thrivemovement.com

 


Money as Debt 1      Money as Debt 2
Dessa filmer av Paul Grignon visar på ett utmärkt sätt hur pengarna och skuldsystemet fungerar. Pedagogiska, tecknade filmer som berättar om det som det tigs om i samhället.

The Money Masters Full Documentary The rise of the bankers


Statsskuld förklarad (på några minuter)
Filmen förklarar grunderna i det bankbedrägeri som med rasande hastighet håller på att göra världen till en diktatur, styrd av en finanselit. Pengarna används som maktmedel för att styra myndigheter och nationer i riktning mot kontroll av medborgarna. Politikerna och folket har inget att sätta emot eftersom de inte har kontroll över maktmedlen – pengarna.

 

Vad är innebörden i uttrycket ”köp av statsobligationer”?
Centralbanker fungerar som finansiär (köpare) av statspapper (exempelvis statsobligationer) – som är skuldbevis. Där ”köp av statsobligationer” är en förskönad omskrivning av att stater i själva verket lånar ur tomma luften tillverkade pengar av centralbanker. Vanliga affärsbanker agerar åtminstone för svenskt vidkommande som mellanhand i denna hantering, eftersom staten till följd av tillkomna EU-regler inte får låna pengar direkt av Riksbanken. Se YouTube-video som pedagogiskt förklarar förloppet åtminstone avseende amerikanska förhållanden.

 


The Tax Free Tour (En rundresa i skatteparadisen)
En holländsk dokumentär som visar hur multinationella företag bedriver skattesmitning med enorma summor pengar med hjälp av internationellt erkända revisionsbyråer. Dessa miljarder lånas sedan ut till nationer i form av så kallade ”hjälppaket”. Ett fenomen som satt vissa länder på ruinens brant.

Filmen går att se på SVT fram till 29:e september: En rundresa i skatteparadiset

 


Economic torpedo confession
John Perkins berättar hur han arbetat som ekonomisk konsult för att övertyga politiker och finansiella ledare i underutvecklade länder att ta enorma utvecklingslån från institutioner som Världsbanken och United States Agency for International Development (USAID). När de väl tagit lånen kunde de inte klara av att betala av dem vilket gjort länderna till skuldslavar. De enorma skulderna har gjort att länderna varit tvungna att ge efter för politiska påtryckningar från USA, som på detta sätt tagit över länderna steg för steg. Har inte de ekonomiska påtryckningarna fungerat, har USA använt våld i olika former.

 


Capitalism a Love Story
Dokumentärfilmaren Michael Moore försöker i filmen hitta orsaken till den globala ekonomiska nedgången och sätta sig in i fifflet som resulterat i enorma överföringar av skattebetalares pengar till finansvärlden.


Inside Job
Här får vi av Charles Ferguson en genomgång av den moderna kapitalismens historia och den girighet som genom en spelekonomisk bubbla förstört miljontals människors liv.

 


NWO, Secret Societies and Biblical Prophecy: Vol 1
Denna film är ett enormt stort arbete gjort av en kille som heter Leonard Ulrich. Filmen visar hur de hemliga sällskapen vuxit sig starka, spridit sig över hela världen och infiltrerat viktiga poster för styra utvecklingen i en destruktiv utveckling. Ulrichs analyser färgas av hans kristna tro men historiebeskrivningen är korrekt återgiven och stämmer för alla. Filmen har tidigare tagits bort från Youtube, så för att ni med största säkerhet ska hitta filmen länkas här till tre platser.

Internet Archive har filmen på: https://archive.org/details/NwoSecretSocietiesAndBiblicalProphecy-Vol.1hd

Filmen på Vimeo:

 


Om Tvangssalg, Frihet og Glede
I Norge har Ingunn Sigurdsdatter och hennes Michael gjort en mycket informativ film om det ekonomiska och juridiska bedrägeriet som mänskligheten utsätts för. De har personlig erfarenhet att utgå ifrån i sin berättelse eftersom de själva vägrar betala sitt huslån och därmed den kriminella, så kallade ”låneverksamheten” som bankerna bedriver. Ingunn och Michael arbetar nu för att få rätt i sin sak, men möter stort motstånd från tjänstemän och politiker som inte kan eller vill ta till sig att det pågår ett enormt bedrägeri mot mänskligheten.

 

Om SwExit (Sverige för ett utträde ur EU)

Finns det saklig grund för att Sverige bör lämna EU?

————————

Joseph E. Stiglizt (Nobel Memorial Prize laureate in Economics 2001)/Göran Greider (journalist):

…en fullständig ”brist på empati” präglar eurons politiska förespråkare…

————————-

Hur ett framtida Dekokratiskt Folkstyre kan se ut…